До Савченко в СІЗО привезли апаратуру для обстежень - Полозов

До Савченко в СІЗО привезли апаратуру для обстежень - Полозов

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов, що відвідав сьогодні Надію Савченко, розповів, що до неї в СІЗО привезли апаратуру, у тому числі, для ультразвукового обстеження внутрішніх органів.

Про це він повідомив в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

«Нині, щоб зберегти сили під час сухого голодування, Савченко переважно лежить. Але сьогодні, щоб зустрітися зі мною, їй довелося самостійно спуститися з 4-го поверху на 1-й. Вона не змогла б цього зробити, якби їй раніше не поставили крапельницю», - розповідає Полозов.

Він підкреслює, що це паліативний захід, який тільки продовжує час, що є для вирішення проблеми. У Надії вже дуже болять вени, так що і на крапельницях вона не зможе довго протриматися. Отже, дуже вірогідна госпіталізація.

Приїзд людини з керівництва ФСВВ РФ по медичній частині, яку Савченко запам'ятала як «Ірину Іванівну» (очевидно, мова йде про Ірину Ларіонову, заступник начальника Управління організації медико-санітарного обслуговування ФСВВ Росії - ред.), на думку Полозова, дуже показовий. Це означає, що в Кремлі з побоюванням стежать за ситуацією з його підзахисною.

«Ірина Іванівна» привезла з собою в СІЗО до Савченко апаратуру, у тому числі, для ультразвукового обстеження внутрішніх органів. «Проте проблема в тому, що результати аналізів не видаються ні Надії, ні консулам, ні адвокатам», - пояснює Полозов. Представники посольства Німеччини і консули України готові забезпечити приїзд до Савченко німецьких або українських лікарів. Але російська сторона не говорить їм ні «так», ні «ні».

У четвер 14 квітня Надію Савченко знову відвідають адвокати. Швидше за все, це будуть Марк Фейгін і Микола Полозов. Можливо, до них приєднається і Ілля Новіков. Цього ж дня пройде «пряма лінія» Путіна (починається о 12.00 МСК, триватиме 3-4 години). Савченко дуже сподівається, що організатори «прямої лінії» з президентом РФ зважаться поставити Володимиру Путіну запитання: коли він відпустить її на Батьківщину. Також вона особливо просить президента Петра Порошенка бути максимально наполегливим під час обговорення питання про її видачу або обмін.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Надія Савченко засуджена в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням на 20 років ув’язнення. В середу, 6 квітня, вона почала сухе голодування. У вихідні, 9-10 квітня, до неї не пустили адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-