Сакварелідзе назвав свій дев’ятигодинний допит пізнавальним для ГПУ

Сакварелідзе назвав свій дев’ятигодинний допит пізнавальним для ГПУ

Укрінформ
Екс-заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе назвав пізнавальним свій майже дев’ятигодинний п'ятничний допит в ГПУ.

Про це він заявив після допиту в Генпрокуратурі, куди він був викликаний як свідок у справі про "зникнення" 2 мільйонів доларів США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Допит вийшов пізнавальним. Слідчих, зокрема, дуже цікавило, як працюють різні міжнародні організації. Довелося перелічувати організації, які сьогодні працюють в Україні. Запитували також, з ким ви співпрацювали, від кого надходили кошти на рахунок Генпрокуратури. Вимагають від мене якийсь кошторис. Скажу так: схеми, кошториси, потоки - для нас речі незрозумілі. Єдине, чим ми пишаємося, - це наша репутація. Що стосується схем - звертайтеся до прокуратури, а по реформах - це до нас. В принципі, сам допит тривав три години. Потім він, на моє прохання, був записаний на відео і потім "переведений" на папір", - розповів Сакварелідзе.

Він також не виключає, що цей допит не буде останнім.

"Думаю, вони продовжать. Вони завжди "нариють" у справах, пов'язаних з неіснуючими кошторисами. Але у мене до цього вже імунітет. Я з цим вже не перший рік стикаюся. Найголовніше - це віра людей, які в нас вірять і підтримують", - заявив екс-заступник генпрокурора. 

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня депутати Верховної Ради 289 голосами проголосували за звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Перед тим як парламент ухвалив таке рішення, Шокін звільнив з органів прокуратури свого заступника, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе.

31 березня Сакварелідзе було вручено повістку про виклик на допит в ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-