В Якутії не підтверджують прибуття Сенцова до СІЗО

В Якутії не підтверджують прибуття Сенцова до СІЗО

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Якутії Олексій Єфімов не отримував повідомлень про те, що в республіку доставлений український режисер Олег Сенцов.

Про це повідомляє регіональний інформаційний портал «Блокнот Якутск»

«Якщо до мене надійде заява від будь-кого, будь то російські, українські правозахисники чи сам Сенцов, я, звичайно, відвідаю його і перевірю умови утримання і стан здоров'я. Але поки що такої заяви на мою адресу не надходило. У мене також немає підтверджених відомостей про те, що Сенцов вже знаходиться в Якутському СІЗО», - сказав Єфімов.

Раніше член Громадської спостережної комісії Челябінської області РФ Тетяна Щур повідомляла, що Олег Сенцов, який відбуває 20-річне ув'язнення за сфальсифікованим звинуваченням, був етапований з Челябінська до СІЗО-1 в Якутську.

Нагадаємо, що російська влада звинуватила кримчан Сенцова і Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим обвинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років у колонії суворого режиму. Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Сенцова, Кольченка і затриманого разом з ними Геннадія Афанасьєва політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-