В Одесі пройшов марш ультрас та патріотів

В Одесі пройшов марш ультрас та патріотів

Фото, відео
Укрінформ
Вперше після подій 2 травня 2014 року в Одесі відбувся марш ультрас, футбольних уболівальників та патріотичних організацій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До півтисячі молодих людей пройшли по перекритим поліцією вулицями, запалюючи сигнальні і димові шашки, пускаючи в хід вибухові пакети, і вигукували гасла, в тому числі, і на адресу Путіна.

За словами організаторів маршу, фанати-патріоти з різних клубів домовилися провести не тільки мирну ходу, але й разом контролювати, щоб його проведення не було зірвано наміченими провокаціями з боку, так званого "одеського антимайдана".

О 14 годині на стадіоні футбольного клубу "Чорноморець" розпочався матч між одеситами та львівськими "Карпатами".

Марш пройшов вперше після подій 2 травня 2014 року, коли під час ходи футбольних уболівальників на вулицях Одеси відбулися збройні сутички. Після нападу на колону патріотів сталася пожежа в Будинку профспілок, в результаті якого загинули 42 людини.

За словами його організаторів, два роки тому все пройшло без інцидентів, але втрутилися сили, які застосували зброю, які спровокували учасників маршу на "розборки" з проросійською організацією "Куликове поле".

"Ми тоді просто хотіли пройти з речівками до стадіону, зараз всі одесити бачили, що ми нікому не завдаємо шкоди, просто висловлюємо свою точку зору... Сьогодні ми, нарешті, можемо сказати, що завершили той марш 2 травня", - зазначив один з учасників маршу.

У поліції повідомили, що акція пройшла без пригод.

Відео Валентина Сямро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-