Сухе голодування: адвокат боїться, що Савченко переоцінила свій стан

Сухе голодування: адвокат боїться, що Савченко переоцінила свій стан

Укрінформ
Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін не впевнений, що українську льотчицю можна буде доставити на засідання суду 9 березня, оскільки стан її здоров'я вже помітно погіршився.

Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу після відвідування Савченко в СІЗО.

«У своїй заяві, опублікованій сьогодні, Савченко окремо говорить про те, щоб її доставили на засідання 9 березня. Не впевнений, що буде можливість це зробити. Надія Вікторівна зараз тримається на силі волі, на характері. Але навіть чисто зовні видно погіршення. І голос вже підсів», - сказав Фейгін.

Адвокату здається, що Савченко, яка звикла часто триматися на вольових якостях, зараз дещо переоцінює свій фізичний стан. Адже звичайне голодування вона тримає з 18 грудня. Потім щоб мати можливість повноцінно виступати в суді, погодилася на легкі, рідкі підтримуючі суміші. Однак через відсутність повноцінного харчування організм вже сильно ослаблений. І при відмові від води погіршення може наступити швидше, ніж в інших випадках.

Марк Фейгін також підкреслив, що захист Савченко не підтримує її рішення про голодування, вважає його «недалекоглядним» і відмовляє від нього. Але Надія в даному випадку приймає рішення сама.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Після несподіваного закінчення засідання в четвер, коли суддя Леонід Степаненко не дав їй оголосити заключну промову, Надія Савченко оголосила «сухе голодування», якої давно погрожувала у разі зволікань. Відмова від прийому води - важке випробування для організму, в звичайних випадках через 5-7 днів приводить до смертельного результату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-