Адвокати оскаржать арешт поліцейського, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW

Адвокати оскаржать арешт поліцейського, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW

Укрінформ
Адвокати патрульного поліцейського Сергія Олійника, який підозрюється у вбивстві пасажира «шаленого» BMW у Києві, подадуть апеляційну скаргу на рішення суду про обрання їх підзахисному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це в понеділок на прес-конференції в Києві заявив адвокат патрульного поліцейського Ростислав Пукало, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тільки сьогодні, це буквально о 12 годині, я отримав повний текст (ухвали суду - ред.). Він не особливо відрізняється від клопотання прокурора, від самої підозри. Відповідні додаткові пояснення будуть подані до Апеляційного суду, і, думаю, десь з понеділка ми будемо розглядати апеляційну скаргу», - сказав Пукало.

За його словами, захист також планує заявити клопотання перед органами досудового розслідування про проведення низки експертиз. У разі, якщо ж прокуратура буде заперечувати, адвокати звертатимуться до суду, аби той зобов'язав прокуратуру в проведенні відповідних експертиз для того, щоб встановити істину в цій справі.

«Основним моментом є не те, що він (Олійник - ред.) убив хлопчика. Основним моментом є те, за яких обставин це відбулося. Чому це відбулося? І тільки встановивши це, можна зрозуміти чи це було умисне вбивство, чи це було саме вбивство при перевищенні поліцейських заходів. А, можливо, це був взагалі фактично самозахист у зв'язку з тим, що був збитий поліцейський», - підкреслив він.

Водночас, Пукало наголосив, що поки що сторона захисту сама не може відповісти на ці питання. Він переконаний, що «це можна встановити тільки в результаті досудового слідства».

18 лютого Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці для патрульного Сергія Олійника.

Приводом стало висунення підозри столичному патрульному поліцейському, який в ніч з 6 на 7 лютого у результаті погоні за автівкою BMW, яка їхала з дуже високою швидкістю, застрелив її пасажира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-