Під Мар'їнкою українське ТБ заглушило канал окупантів - Бригинець

Під Мар'їнкою українське ТБ заглушило канал окупантів - Бригинець

Укрінформ
Моніторингова місія міністерства інформаційної політики України в зоні АТО проаналізувала ситуацію з українським мовленням навколо Мар'їнки.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Моніторингова місія міністерства інформаційної політики України відвідала селище неподалік від Мар'їнки Донецької області - Єлизаветівка", - йдеться у повідомленні.

Оскільки ситуація навколо Мар'їнки погіршилася, ведуться бойові дії з боку країни-агресора, радник міністра з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець провів аналіз стану українського мовлення в селищі разом з місцевим керівництвом.

Зокрема, сільський голова Леонід Чередніченко запевнив радника, що в Єлизаветівці, поза ефірним телебаченням, українські ЗМІ переважають - понад половина родин мають кабельне, виключно українське, телебачення. Так само популярне і українське цифрове ефірне телебачення "Т-2".

Чередніченко зазначає, що з встановленням передавальної техніки в їхньому населеному пункті, мовлення відновило і Донецьке обласне телебаченням, що є дуже важливо для місцевого населення.

За результатами проведеного аналізу в Єлизаветівці Олександр Бригинець повідомив, що "після встановлення передавача, відбулося так зване глушіння сигналу одного з окупаційних телеканалів, який тут мовив на частоті, що виділила Нацрада України з питань телерадіомовлення для Донецької обласної ТРК. Тому зараз проросійський телеканал припинив своє мовлення, а натомість мовить обласне ТБ".

Зазначимо, що нещодавно, на виконання рішення Комісії питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП, в селищі Єлизаветівка встановлено нову передавальну техніку, що забезпечує сигналом  Донецького обласного телебачення всі довколишні пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-