СБУ накрила конверт, який вивів у тінь майже 300 мільйонів

СБУ накрила конверт, який вивів у тінь майже 300 мільйонів

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією та Держслужбою фінмоніторингу припинили у Києві діяльність конвертаційного центру, який обслуговував низку комерційних структур і столичні державні підприємства.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Організатори конверту проводили кошти замовників через рахунки, відкриті в одному з банків з російським капіталом. У ланцюжку з відмивання грошей були задіяні фірми, керівниками та засновниками яких є мешканці тимчасово окупованих терористами територій Донбасу», - зазначили у спецслужбі.

Протягом 2015 року через конвертцентр виведено у тінь майже триста мільйонів гривень з реального сектору економіки.

Під час обшуків у приміщеннях та автомобілях правоохоронці вилучили гроші в національній та іноземній валюті еквівалентом майже шість мільйонів гривень. У конвертцентрі також виявлено банківські картки, чекові книжки, печатки фірм, підроблену печатку податкової інспекції одного з київських районів, установчі документи підприємств, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, ноутбуки з системою "клієнт-банк", документи, які свідчать про здійснення фінансових оборудок, а також вогнепальну зброю.

Рахунки підприємств, задіяних у функціонуванні конвертаційного центру, заблоковані, уточнюється сума грошей, які на них зберігаються.

Перевіряється інформація про причетність конвертцентру до фінансування терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-