Скандал навколо голодної 53-ї: у штабі АТО обіцяють покарати винних

Скандал навколо голодної 53-ї: у штабі АТО обіцяють покарати винних

Укрінформ
У разі встановлення провини посадових осіб 53-ої окремої механізованої бригади у неналежних умовах перебування бійців на полігоні Широкий Лан до них будуть вжиті жорсткі кадрові і дисциплінарні заходи. 

Про це заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник у вівторок на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Там зараз ведеться відповідна робота. Всі проблеми, які там є, зараз узагальнюються і вирішуються. Більше інформації перебуває в компетенції Генерального штабу, який зараз безпосередньо курує роботу з усунення тих недоліків, які виявилися з цією бригадою», - сказав Мотузяник.

Він підкреслив, що у разі встановлення відповідальності посадових осіб військової частини за виявлені проблеми до них будуть вжиті жорсткі заходи. 

«Якщо там буде встановлена вина посадових осіб цієї бригади, що могло призвести до цих наслідків, про які говорять, будуть вжиті самі жорсткі кадрові і дисциплінарні рішення з боку Міністерства оборони і Генерального штабу», - наголосив він. 

Нагадаємо, що погані умови перебування і погрози з боку командування змусили військовослужбовців 53-ої окремої механізованої бригади, які перебувають на полігоні Широкий Лан, вдень у понеділок вирушити пішки до Миколаєва. За словами бійців, зокрема, на полігоні у них не було води, їжі, електричного струму і дров, але при цьому командування бригади вдавалося до погроз у разі виявлення незгоди з таким станом речей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-