Свідків у справі ГРУшників допитали, на черзі - потерпілі

Свідків у справі ГРУшників допитали, на черзі - потерпілі

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва продовжив розгляд справи затриманих військових Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова на стадії допиту свідків сторони обвинувачення.

На засіданні у середу, 13 січня, головує суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В суді присутні обидва підозрюваних. Крім того, на засідання з'явились прокурори, адвокати російських військовослужбовців, а також російський консул Олексій Грубий.

«Ми закінчили стадію допиту свідків, переходимо до допиту потерпілих», - сказав Дідик.

Під час засідання, були допитані в якості свідка командир відділення 92-ї механізованої бригади Сергій Солохін та стрілець, помічник гранатометника 92-ї механізованої бригади Станіслав Шляхтович. Зокрема, останній повідомив, що бачив у Єрофеєва гвинтівку «Винторез», а поруч з Александровим "лежав «Вал»" (автомат спеціального призначення).

Як відомо, військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації Єрофеєва і  Александрова затримали 16 травня в Луганській області, в районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать в російській армії і виконували службове завдання на території України.

Міністерство оборони Росії стверджувало, що обидва затриманих звільнилися з лав збройних сил ще у грудні позаминулого року. При цьому на суді обидва росіянина назвали себе безробітними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-