Богомолець пропонує нову модель соцзахисту - «Люди допомагають людям»

Богомолець пропонує нову модель соцзахисту - «Люди допомагають людям»

Укрінформ
В Україні потрібно створювати такі механізми соціального захисту, що можуть стати фундаментом нової концепції надання державної допомоги.

Про це у п'ятницю під час презентації в Укрінформі платформи адресної допомоги родинам загиблих в АТО «Люди допомагають людям» сказала народний депутат Ольга Богомолець.

«Сьогодні ми презентуємо нову модель соціального захисту - платформу «Люди допомагають людям». Наше завдання не тільки критикувати державу, не тільки боротися з корупцією, а й створювати нові механізми, які будуть закладати новий фундамент для держави в розумінні того, що держава має виконувати функцію сервісу», - сказала Богомолець.

За її словами, ще з часів Революції гідності було багато зловживань навколо благодійної допомоги постраждалим, пораненим та сім'ям загиблих, тому платформа «Люди допомагають людям» базується на механізмі прямої адресної допомоги родинам загиблих воїнів АТО, в яких залишилися неповнолітні діти або батьки-інваліди. 

«Не існує фонду, не існує ніякого проміжного механізму, люди самі через платформу обирають, кому вони можуть або хочуть допомогти», - сказала нардеп. 

Вона зазначила, що співробітники платформи перевіряють інформацію по кожній родині, співпрацюючи із органами місцевої влади, із урядовими установами, а також з силовими структурами. Ця умова, додала Богомолець, прописана в договорі відповідальності з партнерами проекту, які забезпечують транзакції коштів. 

Переказ коштів здійснюється офіційними партнерами проекту «Райффайзен банком Аваль» та системою «Портмоне» безпосередньо на картковий рахунок родини. Як повідомили представники партнерів, всі транзакції здійснюються безкоштовно.

Крім грошової допомоги, можна долучитися до підтримки іншими способами. На сайті проекту є опція «Хочу допомогти», де кожен бажаючий може розмістити інформацію щодо надання певних послуг, наприклад психологічної допомоги, допомоги в навчанні, працевлаштуванні, медичні послуги тощо. 

Як повідомила Богомолець, планується охопити такою допомогою всі родини загиблих в АТО і розвивати платформу в напрямку надання допомоги бійцям, що в ході проведення бойових дій отримали статус інваліда 1 групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-