Перша

Перша "натівська" бригада Нацгвардії з'явиться за кілька місяців - Аваков

Укрінформ
В Національній гвардії України за кілька місяців з'явиться перша повноцінна бойова бригада спеціального призначення, яка цілком відповідатиме стандартам НАТО: від структури й управління до підготовки кадрів і забезпечення.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в четвер після огляду бойового злагодження бійців Гостомельської бригади спеціального призначення Національної гвардії України, де також були присутні військові аташе і представники посольств країн-членів НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

"Це перша бригада легкої піхоти, побудована за новими стандартами НАТО і новою філософією. Ми піднімаємо планку і за цією високою планкою вибудовуємо всю систему знизу доверху, починаючи від кадрового відбору, структури, матеріального забезпечення", - сказав він.

За словами Авакова, питання матеріального забезпечення для Гостомельської бригади вивчається виключно виходячи з потреб для виконання бойових завдань, які ставляться перед підрозділом. Крім того, для бійців бригади підбирається спеціальне обмундирування і озброєння, які пройшли випробування в бойових діях та експертний відбір. Тренування бійців проходять виключно згідно зі стандартами НАТО і за участі інструкторів з країн-партнерів України.

"Те, що ми всі зробили по структурі і по планах, затверджених СНБО, у тому числі по базовій структурі управління, натівській, думаю, що це поки що прообраз, за кілька місяців - бойова бригада", - наголосив міністр.

Планується, що боєць цієї бригади отримуватиме від 7 до 20 тисяч грн на місяць, залежно від посади і звання.

Потрапити служити в таку бригаду може будь-хто, як цивільний, так і військовий, незалежно від того, де він проходив службу і який у нього досвід, однак пріоритет надається тим, хто служив в бойових умовах у зоні проведення АТО.

Водночас Аваков наголосив, що, за наявною статистикою, в бригаду спецпризначення Нацгвардії проходить один з десяти претендентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-