Підрозділи КОРД сядуть на бронемашини

Підрозділи КОРД сядуть на бронемашини "Варта"

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков презентував бронемашини "Варта", які будуть прийняті на озброєння для підрозділів КОРД Національної поліції.

Про це в понеділок він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Нова бронемашина "Варта"! Приймаємо на озброєння Нацгвардії і для підрозділів КОРД Нацполіції. До Нового року отримаємо перші 10 бронемашин. Виробник "Українська бронетехніка" за участю білоруських інженерів, з урахуванням вимог і техзавдання від бойових офіцерів АТО. Після польових випробувань в АТО прийматиметься рішення про закупівлю більшої партії бронемашин", - написав Аваков.

Він зазначив, що в понеділок бійці "Батальйону Кульчицького", "Азову", "Донеччини", інших підрозділів Нацгвардії після церемонії нагородження держнагородами в міністерстві - "юрбою вивалили і обступили машину. Хвалили, питали, намагалися забрати з собою. Раділи, що незабаром отримають в частини таких красенів!".

Міністр приділив особливу увагу основним перевагам броньованого автомобіля, які відзначили офіцери та інженери, що мають досвід бойових дій. Аваков таких переваг налічив 12 і детально розписав кожне з них. Зокрема, він зазначив потужніший і "ремонтопридатний" двигун (270 л.с. і 1128 Н*м в порівнянні з 176 к.с. двигуном бронеавтомобіля "Козак"); V-подібну геометрію самої бронекапсули, що дозволяє витримувати підривання заряду потужністю 6 кг в тротиловому еквіваленті.

Також в "Варті" використовується шведська сталь з твердістю 560, на відміну від інших вітчизняних бронеавтомобілів, які використовують сталь з твердістю 500. Броня захищає екіпаж і десант від бронебійного патрона калібру 7,62*39 мм;

Сучасні протимінні сидіння для екіпажу і десанту з амортизуючим ефектом аналогічні тим, що використовуються такими провідними світовими виробниками військової техніки як BMC, FNSS, Otockar.

Також значно покращалися динамічні показники під час їзди як по шосе, так і пересіченою місцевістю. Максимальна швидкість по шосе складає 120 км/ч. Додана можливість централізованох підкачки коліс з кабіни водія.

Стінки і дах бронемашини розраховані на розміщення на даху башти типу корона або кулеметної установки загальною вагою до 500-550 кг.

"У зв'язку з тим, що найслабшим місцем в бронемашинах вітчизняного виробництва є замки бронедверей, що найбільш повторюються, які не витримують щоденну експлуатацію, на бронеавтомобіль "Варта" були встановлені ручки і замки відомого виробника TriMark, які витримують щоденне використання дверей вагою до 500 кг", - написав Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-