Київ судитиметься через

Київ судитиметься через "окупацію" Хрещатика кавовими "равликами"

Укрінформ
Столична влада подає в суд на власників автокав’ярень, які "окупували" тротуар на Хрещатику.

Про це інформує прес-служба КМДА.

"Київська міська державна адміністрація подає в суд на власників автокав’ярень, які своїми авто вже кілька днів блокують прохід пішоходів на тротуарі перед мерією", - зазначається у повідомленні.

У мерії додали, що столична влада провела вже другі відкриті торги із продажу розміщення засобів пересувної торгівлі. На них реалізували 107 із 145 точок. "Попередньо, це принесе в бюджет міста понад 6,6 млн грн", - заявили в Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА. Усього на торги надійшло понад 820 заявок. Найдорожчий лот, як зазначив директор департаменту Максим Кузьменко, був реалізований за 361 тис. грн, ціна найдешевшого - 4388 грн.

На перших торгах з "пересувної" торгівлі було продано 127 об’єктів, це принесе місту майже 3 млн грн. Для порівняння - за три попередніх роки столиця отримала від цього бізнесу усього 500 тис. грн. Це свідчить про те, наскільки тіньовим є цей ринок і наскільки важливо його впорядкувати, зазначають в КМДА.

"Не може хто завгодно і де завгодно розгорнути торгівлю і ще обурюватися, що його закликають до законної підприємницької діяльності. Не можуть автокав’ярні чи МАФи стояти, де захочуть, і не сплачувати до бюджету", - зазначив мер Києва Віталій Кличко. Він пообіцяв навести порядок, додавши, що "це стосується не тільки автокав’ярень, а й МАФів, торгівлі в метро, автостоянок, газових заправок".

Фото: kievcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-