Школи естетичного виховання не будуть переводити на самоокупність - офіційне роз'яснення

Школи естетичного виховання не будуть переводити на самоокупність - офіційне роз'яснення

Укрінформ
Міністерство культури надало роз'яснення стосовно оплати за навчання в школах естетичного виховання, закладах позашкільної освіти та сертифікації педагогічних працівників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Заходів щодо переведення шкіл естетичного виховання на самоокупність і перекладення оплати за надання освітніх послуг школами в повному обсязі на батьків дітей Мінкультури не здійснює і не планує здійснювати", - йдеться у повідомленні.

Також в міністерстві наголосили, що діти із багатодітних сімей, діти із малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, здобувають позашкільну освіту безоплатно.

Як зазначили в міністерстві, фінансування державних, комунальних позашкільних навчальних закладів здійснюється за рахунок коштів відповідних бюджетів, а також за рахунок додаткових джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Порядок встановлення розміру плати за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) визначається Кабінетом Міністрів України. А місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування мають право встановлювати додаткові пільги з плати за навчання з урахуванням можливостей місцевих бюджетів.

Стосовно системи сертифікації педагогічних працівників у міністерстві наголосили, що впровадження такої системи передбачене в проекті нового Закону України «Про освіту», який направлено на доопрацювання в Міністерство освіти та науки.

"Процедура сертифікації передбачена законопроектом на заміну процедури атестації для всіх без винятку педагогічних працівників. Законопроектом передбачається обов'язковий перехід на нову систему оцінювання результатів роботи педагогічних працівників у 2021 році. Для осіб, які пройдуть сертифікацію добровільно до цього року, передбачається встановлення доплат до заробітної плати у розмірі до 50%", - йдеться у повідомленні міністерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-