СБУ викрила розкрадання у Київпастрансі на 40 мільйонів

СБУ викрила розкрадання у Київпастрансі на 40 мільйонів

Укрінформ
Співробітники служби безпеки України викрили корупційний механізм розкрадання коштів посадовцями комунального підприємства "Київпастранс".

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Протягом кількох років чиновники закуповували запасні частини та пневматичні шини для міського транспорту у низки комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів вартістю. Розкрадання державних та комунальних коштів відбувалося й при оплаті підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами значно вищими за середньоринкові", - зазначили у спецслужбі.

Виведені гроші посадовці переводили у готівку через створені фіктивні фірми та привласнювали. Таким чином, за останні чотири роки службові особи "Київпастрансу" незаконно привласнили майже 40 мільйонів гривень.

"Співробітники спецслужби спільно з міліцією провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації, місцезнаходження комерційних підприємств, місцями проживання посадових осіб, задіяних у корупційному механізмі. Правоохоронці вилучили документацію і магнітні носії інформації, що підтверджують факти здійснення протиправної діяльності, а також уставні документи та печатки фіктивних структур. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - повідомили у прес-центрі.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання коштів комунального підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-