Справа з розкрадання 2 мільярдів з Аграрного фонду

Справа з розкрадання 2 мільярдів з Аграрного фонду "зависла" в суді

Укрінформ
Апеляційний суд Києва відклав розгляд справи стосовно екс-голови Аграрного фонду Олександра Кірюка, колишнього першого заступника голови НБУ Бориса Приходька, яких підозрюють у розкраданні 2 млрд грн з Аграрного фонду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справу стосовно осіб, які займали особливо відповідальне становище, має розглядати в апеляційному суді колегія з 5-ти суддів. Оскільки на сьогодні така колегія ще не сформована, справа не призначена до розгляду. Це нова норма Кодексу, і справа у складі п'яти суддів буде слухатися вперше. Вона стосується і президентів, і депутатів, міністрів та їх заступників», - сказала суддя Тетяна Фрич.

Справа розглядається в апеляційному суді за скаргою Генпрокуратури на ухвалу Печерського суду, який повернув прокурору обвинувальний акт.

Нагадаємо, у лютому 2014 року, за кілька днів до повалення режиму Януковича, керівництво Аграрного фонду розмістило трохи більше 2 млрд грн на депозитних рахунках «Брокбізнесбанку», що на той час належав бізнесмену Сергію Курченку. Через кілька тижнів в банк ввели тимчасову адміністрацію. Отримані 2 млрд службові особи «Брокбізнесбанку» витратили на погашення фіктивних боргів банку. Генпрокуратурою за цими фактами розслідується кримінальне провадження щодо вчинення за попередньою змовою групою осіб під керівництвом Курченка протиправного заволодіння майном ПАТ «Аграрний фонд» на суму понад 2 млрд грн. Злочин кваліфіковано як такий, що передбачає позбавлення волі до 12 років та конфіскацію майна. Генпрокуратурою підготовлено обвинувальний акт, який був направлений до суду, стосовно окремих фігурантів розслідування - екс-заступника голови НБУ Приходька та екс-керівника Аграрного фонду  Кірюка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-