Затримали двох правоохоронців, які співпрацювали з терористами «ДНР»

Затримали двох правоохоронців, які співпрацювали з терористами «ДНР»

Укрінформ
У Краматорську Донецької області затримали двох правоохоронців – колишнього і чинного міліціонерів, які співпрацювали з терористами «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Краматорський міський суд Донецької області задовольнив клопотання прокуратури Донецької області і залишив за ґратами діючого співробітника Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області і ще одного колишнього міліціонера, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)», - йдеться в повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено, що в червні 2014 року, під час окупації міста Слов'янськ представниками терористичної організації «ДНР» правоохоронці активно співпрацювали з терористами – вони незаконно затримували громадян і залучали їх до примусової праці з будівництва блокпостів бойовиків.

9 жовтня під час спільної операції представників прокуратури області та співробітників ОВС, колишнього і чинного міліціонерів затримали. Зараз їм повідомлено про підозру у вчиненні вказаного правопорушення та судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-