У профспілках кажуть, що їх будинок на Майдані не знесуть - Кличка не так зрозуміли

У профспілках кажуть, що їх будинок на Майдані не знесуть - Кличка не так зрозуміли

Укрінформ
У Федерації профспілок України спростували заяву мера Києва Віталія Кличка про те, що Будинок профспілок настільки постраждав від пожежі, що не підлягає відновленню.

Про це під час акції на захист Будинку профспілок на Майдані Незалежності повідомив директор підприємства "Господарське управління" Федерації профспілок України Володимир Циганенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Я так думаю, що це вирвали слова з контексту нашого мера. На мій погляд, усі звернули увагу на перші слова, що мабуть потрібно знести Будинок профспілок, а в подальшому те, що він говорив, на це ніхто уваги не звернув. А він сказав, все буде залежати від технічної експертизи, технічних висновків. Так от, висновки такі - будинок підлягає відновленню", - пояснив журналістам та громадським активістам Циганенко.

Читайте також: Кличко поки не вирішив, що робити з Будинком профспілок

Так, за його словами, зараз у Будинку профспілок проводяться відновлювальні роботи.

"У нас іде робочий процес, відновлення Будинку профспілок. Я вийшов сюди, тому що мені дійсно зателефонували і сказали, що хтось збирається штурмувати Будинок профспілок, я взагалі здивований щодо штурму, якщо там нічого нема, ведуться ремонтні роботи, вивозиться сміття і таке інше", - зазначив Циганенко.

Він не сказав, скільки коштів потрібно на відновлення Будинку профспілок, і пояснив це комерційною таємницею. "Зараз ніхто не скаже, скільки потрібно коштів на те, щоб відновити Будинок профспілок. Це немала сума. Потрібно замовити проект відновлення Будинку профспілок, і коли ми замовимо проект, ми будемо знати приблизну суму, скільки обійдеться відновлення", - додав Циганенко.

Водночас, директор підприємства спростував інформацію журналістів про те, що на місці Будинку профспілок планують збудувати торговельний центр. Він наголосив, що у понеділок 22 грудня ФПУ має намір зустрітися з мером Києва з метою обговорення ситуації, що склалася з цим об'єктом.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що столичний будинок профспілок настільки постраждав від пожежі, що відновлювати його небезпечно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-