На Франківщині відкрили меморіальну дошку на честь захисника Маріуполя Петра Федорчука

На Франківщині відкрили меморіальну дошку на честь захисника Маріуполя Петра Федорчука

Фото
Укрінформ
На Івано-Франківщині у селі Зелене Верховинського району на фасаді ліцею 12 квітня відкрили меморіальну дошку полеглому 26-річному командиру відділення артилерійської розвідки Петру Федорчуку.

Про це у Фейсбуці повідомила Зеленська сільрада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 12 квітня 2024 року, у селі Зелене відкрили меморіальну дошку загиблому Захиснику України молодшому сержанту, командиру відділення артилерійської розвідки 36 ОБМП Петру Юрійовичу Федорчуку. Сьогодні минає два роки, як трагічно обірвалось його життя», - йдеться у повідомленні.

Право відкрити меморіальну дошку було надано батькам воїна – Юрію та Любові, сестрі Іванні та брату Тимофію.

Пам’ятний знак на фасаді Зеленського ліцею, де навчався Петро Федорчук, освятив настоятель храму Усікновення голови Івана Хрестителя отець Микола.

Читайте також: У Бродівській громаді на Львівщині встановили меморіальні дошки на честь загиблих воїнів

В сільраді також повідомили, що сім’я загиблого Героя в пам’ять про Петра придбала 5 FPV-дронів, які в подальшому будуть передані військовослужбовцям для виконання бойових завдань на сході країни.

Петро Федорчук служив в 36 бригаді морської піхоти імені контрадмірала Білинського. За час проходження служби постійно брав участь в бойових діях на сході України. З початком повномасштабного вторгнення Петро проходив службу в складі ООС в Маріуполі.

На Франківщині відкрили меморіальну дошку на честь захисника Маріуполя Петра Федорчука / Фото: Зеленська сільська рада

 

У 2017 році Президентом України був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни», у 2020 році відзнакою командувача Об’єднаних сил «Козацький Хрест», 29 березня 2022 року був нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня», медаллю обласної ради "Лицар бойового чину"(посмертно), обласною відзнакою – медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно).

Петро загинув 12 квітня 2022 року у Маріуполі під час бойового зіткнення з ворогом.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківській громаді, в селі Братківці, відкрили анотаційні дошки пам’яті 10 загиблих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-