Росія підлаштовує правову систему на ТОТ під своє законодавство - британська розвідка

Росія підлаштовує правову систему на ТОТ під своє законодавство - британська розвідка

Укрінформ
Російська влада застосовує русифікаторські заходи, щоб підлаштувати правову та політичну системи на тимчасово окупованих територіях України під законодавство РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у соцмережі X Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Аналітики розвідки зазначають, що Російська академія народного господарства і державної служби відкриває магістерську програму за спеціальністю «Державне і муніципальне управління». За словами представника академії, нова програма надасть випускникам навичка роботи на усіх рівнях влади, у тому числі в так званих «ДНР» та «ЛНР», а також в окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.

«Ймовірно, створення магістерської програми частково спрямоване на подолання дефіциту бажаючих та кваліфікованих кадрів для виконання функцій російського уряду на тимчасово окупованих територіях України», – вважають експерти.

Як зазначили у британській розвідці, впровадження нової навчальної програми можна також пов’язати із планами російського президента Володимира Путіна щодо створення нової адміністративної еліти, які він оголосив під час послання до федеральних зборів минулого місяця, і які були внесені до указу про створення нового кадрового резерву від січня 2024 року.

Окрім цього, міністр юстиції РФ Костянтин Чуйченко повідомив про створення 58 федеральних пенітенціарних установ на ТОТ, йдеться у зведенні.

Читайте також: У школах так званої «ЛНР» на уроках пропаганди дітей ставлять на коліна

«Це ще одне свідчення русифікаторських заходів, спрямованих на приведення правової та політичної систем ТОТ у відповідність до законодавства Російської Федерації», – підкреслюють аналітики.

Серед інших подібних заходів на сьогодні зафіксовано поширення російської системи правосуддя, нав’язування російської освітньої програми, видача російських паспортів та розбудова російської телекомунікаційної інфраструктури на ТОТ, підсумували у розвідці.

Як повідомлялося, у минулому звіті експерти британської розвідки повідомили, що російські кораблі, якими окупанти збираються патрулювати Дніпро, стануть мішенню для українських безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-