Обстріли Харкова: голова облпрокуратури показав уламки ракети з Північної Кореї

Обстріли Харкова: голова облпрокуратури показав уламки ракети з Північної Кореї

Відео
Укрінформ
У Харківській обласній прокуратурі розповіли про випадки, коли російські загарбники застосовували для ударів по регіону корейські ракети типу Hwasong 11 (KN-23/24).

Як передає Укрінформ із посиланням на Харківську обласну прокуратуру, про це її керівник Олександр Фільчаков розповів у сюжеті «ICTV» та показав докази причетності КНДР до цих ракет.

Він уточнив, що армія РФ била по Україні корейськими ракетами 50 разів.

«На Харківщині є один офіційно зафіксований випадок використання ракети типу Hwasong 11 (KN-23/24). Ця ракета низької якості, вона відрізняється від ракет типу «Іскандер» і має недосконалу систему управління. Дальність польоту — близько 700 км. Багато випадків, коли ця ракета вибухає у повітрі», — сказав Фільчаков.

За його словами, спеціалісти Харківської обласної прокуратури отримали відповідні висновки національних і міжнародних експертів.

Читайте також: Росії буде критично важко воювати без постачання зброї з КНДР - Буданов

«Саме цією ракетою окупанти вдарили по Шевченківському району Харкова 2 січня цього року», — пояснив очільник облпрокуратури.

Крім того, було зафіксовано ще два випадки, які свідчать, що армія РФ могла застосувати цей вид озброєння 7 лютого для удару по Слобідському району Харкова.

«Ми очікуємо на результати експертизи, після якої зможемо це точно підтвердити», — додав Фільчаков.

Читайте також: СБУ задокументувала факти ударів Росії по Україні північнокорейською балістикою

Як повідомляв Укрінформ, КНДР і Росія значно збільшили масштаби співпраці після зустрічі Кім Чен Ина та Володимира Путіна у вересні минулого року. Пхеньян передає Москві зброю та боєприпаси в обмін на продовольство, енергоносії й технічну підтримку в реалізації своїх програм розробки озброєння.

 Фото надано пресслужбою Харківської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-