Мер Очакова обіцяє пояснити походження своїх статків після повернення з відрядження

Мер Очакова обіцяє пояснити походження своїх статків після повернення з відрядження

Укрінформ
Очаківський міський голова Сергій Бичков, якого звинувачують у незаконному збагаченні та придбанні квартири в Іспанії під час повномасштабного вторгнення, заявив, що дасть пояснення походженню своїх статків після повернення з відрядження.

Відповідну заяву оприлюднила Очаківська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Нещодавно, на сайті НАЗК, була оприлюднена стаття щодо "Незаконного збагачення та недостовірних відомостей..." стосовно моїх доходів і доходів моєї сім'ї. Це було зроблено спеціально в той момент, коли я знаходжуся у відрядженні і не можу особисто прокоментувати цю інформацію», - йдеться у повідомленні.

Бичков також офіційно заявив, що всю інформацію щодо своїх доходів, починаючи з 2016 року, надасть після повернення всім, хто в ній зацікавлений.

Де зараз перебуває мер і коли повернеться – наразі невідомо.

Читайте також: У поліції підтвердили відкриття провадження за фактом незаконного збагачення мера Очакова

Як повідомляв Укрінформ, поліція Миколаївської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного збагачення під час війни на 12 млн грн та інші порушення у міського голови Очакова.

Розслідування ведеться за двома статтями: за ч.1 ст. 366-2 ККУ (Декларування недостовірної інформації) та ст. 368-5 (Незаконне збагачення).

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило у Бичкова ознаки незаконного збагачення під час війни на 12 млн грн та інші порушення.

Зокрема встановлено, що під час війни у 2022 році посадовець разом із дружиною набули у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн. Крім того, він отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн.

Подаровані кошти значно перевищують законні доходи матері, які з 1998 року становили всього трохи більше 580 тис. грн.

Доходи міського голови Очакова та його дружини з підтверджених джерел також не давали змоги придбати квартиру в Іспанії за рахунок власних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-