У Львові прооперували хлопчика з рідкісним зрощенням кісток

У Львові прооперували хлопчика з рідкісним зрощенням кісток

Фото
Укрінформ
Львівські лікарі допомогли чотирирічному хлопчику із Запоріжжя з рідкісною вадою опорно-рухового апарату – зрощення кісток передпліччя. Наразі відомо лише про 350 таких випадків.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Від народження 4-річний Артем із Запорізької області не міг повертати руки долонями догори. Йому було складно гратися з ровесниками. Більше того, навіть їсти в звичний спосіб хлопчик не міг: через зрощені кістки йому було складно підняти до рота їжу. Через небезпеку постійних ракетних обстрілів лікувати дитину в Запоріжжі батьки не наважувалися. По допомогу сім’я звернулася до спеціалістів львівської дитячої лікарні святого Миколая», - йдеться у повідомленні.

Радіоульнарний синостоз – вроджена вада, коли під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Відомі лише 350 таких випадків у світі. Такі вади у дітей важливо оперувати в ранньому віці.

Лікарі ортопедо-травматологічного відділення вдалися до малоінвазивного втручання без використання металевих пластин, що фіксують кістки. Завідувачка відділення Галина Гачкевич і ортопед-травматолог Мар’ян Орач виконали деротаційну остеотомію спочатку на одній, а згодом і на другій руці. Тобто спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки.

«Минуло шість тижнів. Лиш тепер лікарі зняли пов’язки та оглянули оперовані ділянки. Результатом – задоволені. Нині Артемчик може вільно гратися іграшками. Дитина вже правильно тримає столові прибори та без додаткових зусиль може самостійно з’їсти цукерку», - зазначили у лікарні.

Читайте також: У Житомирі вперше провели трансплантацію серця

Як повідомляв Укрінформ, у лікарні Святого Миколая у Львові врятували новонароджену дівчинку з критичним аортальним стенозом, виконавши операцію Росс-Конно, пересадивши клапан легеневої артерії немовляти на місце аортального. Це одне з найскладніших втручань на серці у немовлят.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-