У Бородянці відкрили перше модульне містечко

У Бородянці відкрили перше модульне містечко

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відкрили у смт. Бородянці, що у Київській області, перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба українського міністерства.

«Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, у кого ворог знищив житло. Звісно, такий варіант проживання є тимчасовим. Мінрегіон зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях», - зазначив Чернишов.

Перше модульне містечко на Київщині відкрили у Бородянці / Фото: Міністерство розвитку громад та територій України

За його словами, першим населеним пунктом у Київській області, де встановили модульне містечко, було обрано смт. Бородянка саме через те, що воно зазнало значних втрат унаслідок агресії російської федерації проти України. Зокрема, частково або повністю зруйновані 552 приватні та 24 багатоквартирні будинки, дві школи та всі адміністративні будівлі.

Читайте також: На Чернігівщині зі зруйнованих війною будівель – 80% житлові

Міністр уточнив, що модульне містечко, яке складається з чотирьох моноблоків по 40 модулів кожен, а також містить житлові, санітарні, пральні, столові, ігрові та адміністративні модулі, дасть змогу тимчасово розселити 352 особи, серед яких жінки, діти та люди літнього віку.

Містечко, як і попередні, що встановлені у Львові, передані урядом Польщі безкоштовно, включно з доставкою, збіркою та меблями. «Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі Київської області, а також у передмісті Чернігова», - додав Чернишов.

Як повідомлялось, у квітні поточного року також за участю прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького відкрито модульне містечко у Львові на вулиці Уласа Самчука. Туди заселилися 250 мешканців.

У селищі Бородянка Київської області рятувальники розібрали всі завали зруйнованих під час бойових дій будівель, загалом виявили 41 загиблого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-