Кількість вибухів на Донеччині зросла втричі - ОБСЄ

Кількість вибухів на Донеччині зросла втричі - ОБСЄ

Укрінформ
У Донецькій області втричі зросла кількість вибухів: із 226 до 659 за добу.

Про це йдеться в звіті місії ОБСЄ на Донбасі, розміщеному на сайті СММ.

"СММ констатувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області (у тому числі 659 вибухів), якщо порівнювати з попереднім звітнім періодом, коли, серед іншого, було зафіксовано 226 вибухів", - йдеться в звіті.

Зокрема, спостерігачі ОБСЄ, які перебували в підконтрольному "ДНР" центрі Донецька в ніч з 7 на 8 грудня, чули 340 вибухів невизначеного походження, з яких 237 прозвучали в 5-8 км на північний захід, а 103 - в 5-8 км на північний схід від позицій місії.

СММ продовжує здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах н. п. Станиця Луганська, н. п. Золоте (60 км на захід від Луганська) і н. п. Петрівське (41 км на південь від Донецька), як це передбачено Рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів від 21 вересня 2016 року.

"Доступ СММ на всіх трьох ділянках розведення залишається обмеженим. Однак спостерігачі змогли здійснити моніторинг деяких зон на цих ділянках. За звітний період на жодній з трьох ділянок робіт із розмінування чи огородження вибухонебезпечних предметів зафіксовано не було", - зазначається в звіті місії ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-