Зеленська ознайомилася з реалізацією Стратегії безбар’єрності у Славутичі

Зеленська ознайомилася з реалізацією Стратегії безбар’єрності у Славутичі

Фото, відео
Укрінформ
Олена Зеленська під час відвідин Славутича ознайомилася з процесом реалізації в цьому місті державної Стратегії безбар’єрності.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента повідомила у Фейсбуці.

"Під час усіх своїх поїздок завжди дивлюся, як українські міста втілюють безбар’єрність. Патроную численні заходи з її запровадження і впевнена: вона потрібна не лише людям з інвалідністю чи тим, хто отримали поранення через російський напад (хоча їм передусім), але й усьому суспільству. Бо кожна людина в певний період життя може бути маломобільною, хворою, втомленою. Те, що називається дружнім середовищем, робить кращим і міста, і всіх у них", - зазначила Зеленська.

За словами першої леді, сьогодні, у Славутичі вона мала нагоду подивитись, як втілюється державна Стратегія безбар’єрності.

Іще 24 листопада 2020 року зі Славутичем було підписано Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури в межах ініціативи "Без бар’єрів". А в червні 2021-го тут уперше в Україні з’явилася посада радника міського голови з безбарʼєрності.

"Відтоді місто пережило російську окупацію та, як усі ми, змінилося під час боротьби із загарбником. Нині у Славутичі понижують бордюри та створюють пандуси, облаштовано безбар’єрні спортивні майданчики, відкрито кілька безбар’єрних лікарняних палат", - підкреслила Зеленська.

У планах – переобладнати стару поліклініку в Центр розвитку бізнес-ініціатив і компактного проживання для внутрішніх переселенців, у якому люди зможуть отримати не лише житло, а й можливості для самозайнятості або реалізації бізнес-ідей.

Читайте також: Зеленська представила проєкт «Гайд безбар’єрних подій»

"Війна не може бути виправданням незробленого, якщо йдеться про добробут людей. Тож покращуватися й розвиватися – завдання кожного міста та населеного пункту. Навіть під час оборони. Особливо під час оборони", - наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня у Славутичі Володимир Зеленський із дружиною зустрілись з учнями та працівниками місцевої гімназії.

Фото: Олена Зеленська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-