Муженко про Донбас: Ми не будемо знищувати цілі міста, як РФ у Чечні та Сирії

Муженко про Донбас: Ми не будемо знищувати цілі міста, як РФ у Чечні та Сирії

Ексклюзив
Укрінформ
Українські військові у протистоянні російським окупантам не можуть діяти так, як росіяни чинили у Чечні або нині діють у Сирії, знищуючи цілі міста з використанням стратегічних бомбардувальників.

Про це заявив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко в інтерв'ю Укрінформу.

"Окуповані території – це міста та селища, де живуть українці. Ми протистоїмо російським окупантам, але не можемо вчиняти так, як вони вчиняли в Чечні або нині діють у Сирії, знищуючи цілі міста з використанням стратегічних бомбардувальників", - заявив Муженко.

Говорячи про можливість військового врегулювання конфлікту, начальник Генштабу заявив, що "ймовірні військові відповіді існують, а реальних військових рішень немає". 

При цьому, підкреслив він, українські військові не можуть воювати з власним народом, як це робила російська армія. "Ми – не вони і не можемо знищувати власний народ, жодна "перемога" не варта таких жертв. Треба шукати інший шлях. Це стосується всіх окупованих територій - як у Донбасі, так і в Криму", - заявив Муженко.

За його словами, наразі військові тримають ситуацію під контролем, і свою роботу мають зробити політики. 

"Я думаю, що кожен має займатися своєю справою. Військові виконають свій обов’язок. Ми надійно тримаємо ситуацію під контролем і не дозволимо противнику дестабілізувати ситуацію на лінії зіткнення або у інших регіонах України. Відтак, своє слово мають сказати політики", - заявив начальник Генштабу. 

Повний текст інтерв’ю з Віктором Муженком читайте незабаром на сайті агентства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-