У мережі з’явилися кадри затримання в Луганську проукраїнського блогера

У мережі з’явилися кадри затримання в Луганську проукраїнського блогера

Відео
Укрінформ
В окупованому Луганську затримано відомого місцевого блогера, який критично писав у соцмережах про стан справ у "республіці".

Повідомлення про це поширилися спочатку у соцмережах, а згодом факт затримання підтвердила окупаційна адміністрація ОРЛО.

Зокрема, згідно з інформацією так званого "МГБ" терористичної організації "ЛНР", затриманий блогер під ніком "Edward Ned" у соцмережах "поширював матеріали, які кваліфіковані експертами як екстремістські". При цьому блогеру, справжнє ім’я якого Едуард Неделяєв, приплели "міцні зв'язки" зі співробітниками українських спецслужб і батальйоном "Айдар", якого давно не існує.

Крім того, колаборанти заявляють про виявлені "на квартирах" луганчанина "великі суми грошей", які, на переконання бойовиків, призначалися саме "для проведення деструктивної роботи" на окупованій частині Луганщини.

На відео затримання було продемонстровано сарай-майстерню, наповнену різними деталями для роботи з радіоелектронікою. "Виявлено пристрої, матеріали й обладнання, які можливо застосувати при стеженні, дистанційного управління пристроями та передачі даних, наприклад, координат", - коментує голос за кадром.

Між тим, як повідомляють луганчани у соцмережах, блогера затримали лише за те, що він періодично писав на своїй сторінці у Фейсбуці про життя міста та не боявся висловлювати проукраїнську позицію.

На сторінці користувача Edward Ned справді є багато проукраїнських дописів, луганчанин висловлював свої погляди на ситуацію на окупованій Луганщині та в Росії

Крім того, на сторінці зазначається, що Неделяєв є підприємцем, займається конструюванням радіоапаратури. Вказана також адреса його особистого сайту, де автор викладає власні електронні проекти, які можна використовувати безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-