Лощинівку патрулюють поліція та азовці

Лощинівку патрулюють поліція та азовці

Укрінформ
Порядок у селі Лощинівка Одеської області, де сталися заворушення після  жорстокого вбивства дитини, охороняють підрозділ спецпризначення поліції, громадське формування з місцевих мешканців і активісти цивільного корпусу "Азов".

Про це повідомила Укрінформу заступник керівника відділу комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України Анастасія Якубенко.

"Правопорядок у цьому населеному пункті забезпечуюють бійці підрозділу спецпризначення. Водночас поліція веде розслідування убивства 8-річної дівчинки, в тому числі проводяться 11 експертиз, активізовано роботу з розкриття інших правопорушень, що мали місце у Лощинівці. Місцева влада та мешканці сприяють поліції у виконанні покладених завдань", - зазначила Якубенко.

Водночас керівник осередку цивільного корпусу "Азов" Олександр Новосельський, що прибув до Лощинівки з десятьма активістами, заявив про створення у населеному пункті громадського формування, яке підтримується місцевою владою і до складу якого увійшли близько 80 місцевих мешканців. За його словами, група ромів 31 серпня безперешкодно забрала особисте майно з покинутих будинків.

У свою чергу обласний осередок Комітету виборців України закликав владу вжити всіх можливих недискримінаційних дій для якнайшвидшого врегулювання конфлікту з міжетнічними ознаками у Лощинівці.

"Для врегулювання конфлікту, що виник, необхідно проаналізувати його причини, застосувати практику медіації та налагодити діалог між сторонами. Безумовно, бездіяльності поліції і влади, в  тому числі незаконним рішенням сільради щодо «виселення» ромів, необхідно дати правову оцінку, винні чиновники мають нести передбачену юридичну відповідальність", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у ніч проти 28 серпня тіло 8-річної дівчинки зі слідами насильницької смерті було знайдено в покинутому будинку на околиці Лощинівки. За підозрою у скоєнні злочину був затриманий 20-річний ром.

Відразу після затримання підозрюваного в селі спалахнули масові заворушення. Близько 300 осіб стали громити будинки сусідів затриманого, які завчасно залишили Лощинівку. Обурені мешканці на зборах та сесії сільради вимагали виселити ромів з села. На зустрічі керівництва Ізмаїльського району та ромської громади було погоджене рішення про перевезення у понеділок десятьма родинами ромів свого майна з Лощинівки в одне з сусідніх сіл району.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-