Штаб АТО: Трагедія в Оленівці - цинічна, заздалегідь спланована акція терористів

Штаб АТО: Трагедія в Оленівці - цинічна, заздалегідь спланована акція терористів

Укрінформ
Виходячи з аналізу ситуації, трагедія із загибеллю людей при обстрілі пункту пропуску «Оленівка» 27 квітня - це цинічна, заздалегідь спланована акція терористів.

Про це увечері в четвер заявили в прес-центрі штабу АТО.

«Трагічні події у селі Оленівка – це цинічна, заздалегідь спланована терористична акція, організована російсько-окупаційними військами, коли з метою дискредитації ЗС України ворог готовий обстрілювати мирних мешканців на підконтрольних бойовикам територіях», - сказано в офіційній заяві штабу.

Також фахівці в штабі проаналізували цей обстріл Оленівки і зробили відповідні висновки, які спростовують недостовірну інформацію, яку поширили представники незаконних збройних формувань.

Так, вони зазначили, що відстань від першої позиції підрозділів ЗСУ до місця інциденту становить 6,6 км. Виходячи з тактико-технічних характеристик 82-мм мінометів, зауважуємо, що вони не могли застосовуватися на такій відстані, адже у міномета 2Б14 «Піднос» максимальна дальність стрільби становить 3000 метрів, а 2Б9 «Васильок» – 4200 метрів.

Таким чином, ведення прицільного вогню з зазначеного озброєння можливе лише з території, тимчасово підконтрольній незаконним збройним формуванням, підкреслили в штабі.

Та відмітили, що, згідно з Мінськими домовленостями, важке озброєння калібром понад 100 мм, зокрема 120-мм міномети та 122-мм гармати, відведені на встановлені відстані. Переміщення українськими підрозділами такого озброєння в бік лінії розмежування не відбувалось, що підтверджується представниками СММ ОБСЄ.

Важливо наголосити, що спостерігачами російської сторони СЦКК в ніч з 26 на 27 квітня 2016 року не зафіксовано жодного випадку застосування артилерійських гармат з боку Збройних Сил України у напрямку Оленівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-