Результати акції «Книжка за день» Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка

Результати акції «Книжка за день» Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка

Укрінформ
1 травня, 12:00 - пресконференція за результатами проведення акції «Книжка за день».

Організатори: Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, Держкомтелерадіо. 

Учасники: Богдан Червак - перший заступник голови Держкомтелерадіо; Володимир Бугров - ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Юрій Бондар - директор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка; Михайло Сидоржевський - голова Національної спілки письменників України;  Ігор Степурін - виконавчий директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів; Сергій Вовченко - партнер проєкту; Валентин Щербачов - український спортивний журналіст, засновник Національного реєстру рекордів України; Тетяна Крайнікова - д-р наук із соціальних комунікацій, завідувач кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка; Віктор Набруско - заслужений журналіст України, доцент, кандидат наук, викладач у КНУ імені Тараса Шевченка; Ельхан Нурієв; Віталій Зорін - експерт Національного реєстру рекордів України.

.

Коротко. Акцію «Книжка за день» 25 квітня організував та провів Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка за підтримки Держкомтелерадіо. До акції долучилися студенти інституту, викладачі та запрошені гості. Кожен з них написав невеличке есе на вільну тему «День після війни», у якому висловив свої емоції та бачення України після завершення російсько-української війни. Верстку, коректорську роботу, друк здійснили студенти. Вся робота - від написання до виготовлення видання тривала 12 годин.

Мета акції -  не тільки демонстрація професійних знань студентів та популяризація українського книговидання, а й формування світоглядних орієнтирів молоді. В акції 2024 року взяло участь понад сто учасників. Інститут має намір продовжувати її і в наступні роки.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

В Інституті журналістики КНУ розповіли деталі проведення акції «Книжка за день»

У Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка в акції «Книжка за день» узяли участь 160 студентів та викладачів.

Про це йшлося на пресконференції в Укрінформі за результатами заходу.

Акцію «Книжка за день» 25 квітня організували підтримки Держкомтелерадіо. До неї долучилися студенти, викладачі інституту та запрошені гості. Кожен з них написав есе на вільну тему «День після війни», у якому висловив свої емоції та бачення України після завершення російсько-української війни, які були зібрані в однойменну книгу і видані.

Верстку, коректорську роботу, друк здійснили студенти. Вся робота – від написання до виготовлення книги – тривала 12 годин.

«Ідея і задум проєкту «Книжка за день» мав великий резонанс. Ми планували, що буде приблизно сто учасників, які писатимуть тексти. Насправді в остаточному варіанті видання є майже 158 авторів. Вони написали свої есе і запропонували своє бачення дня після війни», – сказав директор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Юрій Бондар.

Як зазначалося, мета акції – не тільки демонстрація професійних знань студентів та популяризація українського книговидання, а й формування світоглядних орієнтирів молоді.

«Ця книга є проєкцією того, як перемогти і що буде далі. Я переконаний, що ця книга цінна не тільки тому, що видавничо-поліграфічно вона була швидко зроблена, але й самі тексти є певною самоцінністю. Чим більше людей буде долучено такого письма, рефлексій, тим скоріше ми здобудемо перемогу», – підкреслив ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

Голова Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський назвав проєкт гарною школою для майбутніх журналістів.

«Як на мене, ця книга – це насамперед свідчення нашої боротьби на різних рівнях, у тому числі і на інформаційному полі. Це документ. Він буде читатися через роки, десятиліття і більше. Документ про те, як молодь бачить війну і якою молодь бачить нашу перемогу», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка 25 квітня встановили рекорд України, створивши книгу «День після війни» за 8 годин 39 хвилин.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-