Комітет ВР схвалив законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Комітет ВР схвалив законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки схвалив на своєму засіданні проєкти законів про продовження строку дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів.

Про це у Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

«Комітет з питань національної безпеки схвалив на своєму засіданні (проєкти законів – ред.) № 11235 та № 11236 про продовження строку дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів. Вже завтра парламент має схвалити їх своїм голосуванням на засіданні», – повідомив народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, проєкти законів "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" та "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" були зареєстровані у Верховній Раді 6 травня. Ініціатором цих законопроєктів є Президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Генштаб роз’яснює: з 18 травня оновити дані в ТЦК мають абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років

У пояснювальній записці до законопроєкту "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" вказується, що проєктом закону передбачається "затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації", яким строк проведення загальної мобілізації продовжується з 14 травня 2024 року на 90 діб".

Воєнний стан Президент теж пропонує продовжити на 90 діб з 14 травня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-