Зеленський і Шмигаль подякували Сенату США за ухвалення пакета допомоги Україні

Зеленський і Шмигаль подякували Сенату США за ухвалення пакета допомоги Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подякували Сенату США за ухвалення законопроєкту про допомогу Україні на $61 мільярд.

Про це Зеленський  і Шмигаль написали у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Я вдячний Сенату Конгресу США за сьогоднішнє схвалення життєво необхідної допомоги Україні. Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство у просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, які проголосували за нього", - написав Зеленський.

Він наголосив, що це голосування зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу.

Читайте також: Сунак розповів Зеленському про найбільший пакет військової допомоги від Британії

Президент висловив також  вдячність усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та усвідомлюють, що історичне значення цього законопроекту виходить за межі політики.

"Я так само ціную підтримку Президента Байдена і з нетерпінням очікую на швидке підписання законопроекту та надання наступного пакета військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах", -  підкреслив Зеленський, додавши, що далекобійні спроможності України, артилерія та ППО є вкрай важливими інструментами для якнайшвидшого відновлення справедливого миру.

Вдячність Сенату США висловив також Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сенат схвалив $61 мільярд для України! Законопроєкт про пакет допомоги підтримали обидві палати Конгресу. Тепер документ попрямує на підпис до президента США", - написав Шмигаль у соцмережі X, додавши, що під час спілкування із сенаторами в США, зокрема з лідером демократичної більшості Чаком Шумером і лідером республіканців Мітчем МакКоннеллом, отримав запевнення у беззаперечній підтримці України.

Читайте також: Допомога США підвищить ефективність ЗСУ як в обороні, так і наступі - експерт

"Дякуємо за постійне лідерство у боротьбі за свободу й розраховуємо на продовження потужної підтримки", - підсумував Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Верхня палата Конгресу США у вівторок ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США.

Минулої суботи Палата представників США ухвалила масштабний пакет законопроєктів з іноземною допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також із відповіддю на інші виклики національній безпеці Америки. Загальна сума передбачених асигнувань з іноземною допомогою становить $95 млрд, у тому числі понад $60 млрд для України. Голосування законодавчої ініціативи в Сенаті дозволить спрямувати законопроєкт на підпис президентові США, після чого він набуде чинності як закон.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-