Україна очікує, що ЄС відіграватиме роль лідера у глобальній безпеці - Президент

Україна очікує, що ЄС відіграватиме роль лідера у глобальній безпеці - Президент

Укрінформ
Україна сподівається на лідерство Європи у підтриманні глобальної безпеки, та розраховує на те, що європейські лідери допоможуть допомогти у тому, щоб переконати США продовжити підтримку України.

Про це Глава Української держави Володимир Зеленський  заявив під час звернення до лідерів країн ЄС в режимі телеконференції, передає Укрінформ з посиланням на речницю президента Євроради Катерину Касінге.

«Ми активно працюємо із Сполученими Штатами, щоб отримати відповідне рішення Конгресу щодо американського пакету допомоги. Я прошу кожного з вас долучитися до комунікації з нашими американськими партнерами, щоб підтримка з їх боку дійсно відбулася. Ми також очікуємо, що європейське лідерство у питаннях безпеки буде рівною мірою важливим для України та глобально», - сказав Володимир Зеленський

« Зараз той час, коли всі частини світу мають продемонструвати своє лідерство заради спільної безпеки. Тому що ті частини світу, єдність, лідерство та спроможності оборонного виробництва яких є недостатніми, програють. Цього разу Європа має виграти», - додав Президент України.

Він зауважив, що українські захисники потребують зброї, - артилерійських снарядів, автомобілів, дронів, - усього, що може допомогти утримувати лінію фронту. Наразі російська армія відчуває перевагу майже в усьому, що стосується елементів озброєння. І саме внаслідок такої переваги – в артилерії, в обладнанні, у можливостях операцій в повітрі, - загарбники здатні тиснути на українські позиції та поступово просуватися.

Читайте також: Президент: Що швидше Україна отримає ударні спроможності, то швидше до Європи повернеться мир

«Зараз Путін сподівається, що він досягне успіху у своєму контрнаступі, і єдиним джерелом для такого сподівання є нестача озброєння у наших військових. Я дякую всім і кожному з вас за ініціативу та за участь в коаліціях з підтримки України, наших сил оборони й безпеки. Я дякую кожному, чиї зусилля є дійсно ефективними. Але, на жаль, ми не бачили мільйон снарядів від Європейського Союзу, який ми так багато обговорювали. Деякі інші ініціативи також ще не були повною мірою імплементовані», - наголосив Глава Української держави.

Така ситуація, за його словами, відбувається на тому, що саме українські солдати можуть використовувати на фронті, і що вони, на жаль, все ще вимушені чекати. ​Український лідер попросив європейських партнерів прискорити імплементацію вже досягнутих домовленостей з Україною, як у постачанні, так і у спільному виробництві зброї і боєприпасів, а також фінансування відповідних проектів.

​ Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської Ради, головною темою якою визначені питання конкурентоспроможності ЄС та розвитку європейської економіки. Перший день зустрічі лідери ЄС присвятили розгляду найбільш гострих міжнародних проблем, включаючи розвиток ситуації в Україні та на Близькому Сході.

До глав держав та урядів в режимі телеконференції звернувся президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-