Президент ПАРЄ про ухвалену резолюцію: Одностайне рішення є посланням до українців

Президент ПАРЄ про ухвалену резолюцію: Одностайне рішення є посланням до українців

Укрінформ
Одностайне голосування ПАРЄ за резолюцію про підтримку відновлення України є посланням українському народу.

Про це заявив президент ПАРЄ Теодорос Руссопулос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми одностайно ухвалили рішення підтримати Україну у створенні цього важливого компенсаційного механізму (для використання заморожених активів РФ на потреби України - ред.). Це наше послання Україні. Ми хочемо, щоб ви були впевнені, що ми будемо підтримувати вас так довго, як це буде потрібно, вимагаючи від тих, хто несе відповідальність, заплатити за скоєні злочини»,- заявив Руссопулос.

Він також звернувся до урядів країн-членів Ради Європи з проханням підтримати український народ «не лише на словах, а підтримати, надавши йому озброєння, необхідне для того, щоб закінчити цю війну».

Зі свого боку Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який узяв участь у засіданні ПАРЄ, подякував Парламентській асамблеї Ради Європи за одностайне голосування та за лідерство у підтримці України.

Читайте також: Компенсаційний фонд і заморожені активи РФ: Стефанчук зустрівся з генсеком Ради Європи

«Рада Європи вже продемонструвала лідерство у створенні Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України. Зараз Рада має відігравати значну роль у підтримці зусиль з відновлення України, рекомендуючи заарештувати російські державні активи із цією метою», — наголосив Голова Верховної Ради.

Як передавав Укрінформ, ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо відновлення України. У ній, зокрема, міститься заклик до держав, які володіють російськими державними активами, активно співпрацювати з метою якомога швидшої їх передачі до спеціального фонду та запровадження міжнародного компенсаційного механізму під егідою Ради Європи.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-