Єрмак провів третій раунд переговорів із США щодо безпекової угоди

Єрмак провів третій раунд переговорів із США щодо безпекової угоди

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ОП.

Переговори пройшли на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського.

До складу української делегації на чолі з керівником ОП увійшли представники переговорної групи, затвердженої розпорядженням глави держави від 8 січня поточного року з відповідними змінами.

«Нещодавнє схвалення США пакета допомоги Україні на 61 мільярд доларів значно пришвидшило переговорний процес, і, переконаний, уже найближчим часом наші лідери зможуть підписати двосторонню безпекову угоду», – зазначив Єрмак.

Сторони предметно обговорили текст проєкту угоди, відзначили суттєвий прогрес щодо узгодження основних положень документа та скоригували алгоритм подальших дій.

«Угода не лише вкотре підтвердить лідерство США у військово-безпековій підтримці України, а й безпосередньо сприятиме наближенню перемоги над російським агресором і закладе міцні підвалини для довгострокової співпраці України зі США щодо зміцнення обороноздатності нашої держави», – наголосив керівник ОП.

Читайте також: Єрмак і Салліван обговорили ситуацію на фронті і допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2023 року на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

У січні Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України. Згідно з указом глави держави, очолив делегацію керівник ОП Андрій Єрмак.

Станом на сьогодні Україна вже підписала двосторонні безпекові угоди з дев'ятьма державами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-