Стефанчук закликав підтримати резолюцію ПАРЄ про відбудову України та негайно допомогти з ППО

Стефанчук закликав підтримати резолюцію ПАРЄ про відбудову України та негайно допомогти з ППО

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у своєму виступі на весняній сесії ПАРЄ в Страсбурзі закликав євродепутатів підтримати резолюцію про підтримку відновлення України, а також спрямувати всі зусилля для спільної боротьби проти ворога.

Як передає кореспондент Укрінформу, на сесії ПАРЄ Стефанчук звернувся до політиків, які представляють парламенти 46 країн Європейського континенту.

«Я хочу, щоб ми усі нарешті зрозуміли: ігри у миротворчість, брак зброї, недосконалість санкцій, зволікання із конфіскацією російських активів, відсутність механізмів відповідальності і покарання робить нелюда сильнішим», - заявив Стефанчук.

За його словами, обʼєднана демократія має бути єдиною і невибірковою у захисті тих, хто поділяє її цінності.

«Я цілком усвідомлюю, що Рада Європи та її Парламентська асамблея не мають мандату на вирішення військових чи економічних питань. Але я дуже хочу, щоб ви мене почули. Система протиповітряної оборони коштує набагато менше, ніж шкода від не зупиненої нею ракети. Кожна система радіоелектронної боротьби збільшує можливості для знешкодження ворожих дронів, а значить - збереження людських життів», - наголосив Голова ВР.

Стефанчук також закликав євродепутатів підтримати Формулу справедливого та сталого миру Президента Зеленського та запросив керівництво Ради Європи на Саміт миру до Швейцарії.

«Переконаний, Рада Європи має бути учасником процесу, що поверне мир і спокій на континент. Саме тому ми очікуємо на Саміті, який відбудеться у червні цього року у Швейцарії, лідерів ваших країн, як і керівництво Ради Європи», - сказав спікер українського парламенту в Страсбурзі.

Читайте також: Президент ПАРЄ та Стефанчук обговорили підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, Рада Європи та ПАРЄ - лідери з підтримки України і ухвалюють важливі для нас рішення, тож питання відновлення та компенсаційного механізму, який має запрацювати та забезпечити справедливість українцям, парламентарії повинні обговорювати першочергово.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час робочого візиту до Страсбурга.

Фото: Вадим Сарахан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-