Франція очікує від Китаю «дуже чітких сигналів РФ» щодо війни в Україні

Франція очікує від Китаю «дуже чітких сигналів РФ» щодо війни в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне закликав Китай відігравати більш активну роль у воєнному конфлікті між РФ та Україною і надіслати Росії відповідний сигнал.

Про це міністр заявив під час свого візиту до Пекіна, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

«Ми очікуємо, що Китай надішле дуже чіткі сигнали Росії. Китай, вочевидь, відіграє ключову роль у забезпеченні незалежності України та поваги до міжнародного права, включно з її суверенітетом», - сказав Сежурне на пресконференції зі своїм китайським колегою Ваном Ї. Він також закликав до «балансу сил, сприятливого для України».

«Ми переконані, що не буде тривалого миру, якщо про нього не домовляться з українцями», - додав французький міністр.

«Не буде безпеки для європейців, якщо не буде миру відповідно до міжнародного права», - заявив Сежурне, наголосивши, що ця війна стосується всієї міжнародної спільноти. А тому Франція налаштована підтримувати тісний діалог з Китаєм у цьому питанні.

Читайте також: Китай про «мирні ініціативи» Росії: Ми діятимемо у власний спосіб

Як повідомляв Укрінформ, у березні спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей зустрівся з українськими високопосадовцями у Києві в межах другого раунду човникової дипломатії із просування політичного врегулювання «української кризи». Міністерство закордонних справ Китаю назвало ці переговори відвертими та дружніми.

Фото: CGTN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-