Румунія засуджує організацію голосування на окупованих Росією територіях

Румунія засуджує організацію голосування на окупованих Росією територіях

Укрінформ
Румунія засуджує проведення так званих виборів на окупованих Росією територіях.

Про це сказала глава МЗС Румунії Лумініта Одобеску перед зустріччю міністрів Євросоюзу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Немає сенсу коментувати результати виборів: ми всі знаємо, що ці вибори не були ні справедливими, ні демократичними, ні вільними», - сказала Одобеску.

Вона підкреслила, що Румунія засуджує організацію виборів на незаконно окупованих та анексованих Росією територіях України, а також у Придністров’ї, регіонах Абхазії та Південної Осетії Грузії, що є порушенням міжнародного права.

Читайте також: «Вибори» на окупованих територіях свідчать, що РФ не шукає шляху до миру - МЗС Британії

Бухарест також засуджує нищівні атаки Росії проти цивільних українців й інфраструктури та наполягає на важливості продовжити багатовимірну підтримку України. Особливо важливою є наразі військова підтримка з боку ЄС, підкреслила дипломатка. Вона назвала схвалення фонду на підтримку України важливим кроком, який дозволить забезпечити державу вкрай необхідною їй амуніцією.

Румунія, за словами міністерки, підтримує схвалення нового пакету санкцій, які мають обмежити можливості Росії атакувати Україну, а також нові санкції за порушення прав людини.

Одобеску заявила, що за її ініціативи міністри ЄС обміняються сьогодні думками з поточної ситуації з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Як повідомлялося, псевдовибори президента РФ відбулися 15-17 березня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цих так званих виборів немає і бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-