«Вибори» на окупованих територіях свідчать, що РФ не шукає шляху до миру - МЗС Британії

«Вибори» на окупованих територіях свідчать, що РФ не шукає шляху до миру - МЗС Британії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у понеділок поширив допис про російські президентські "вибори", поставивши під сумнів їх чесність.

Як передає Укрінформ, про це британський міністр написав у соцмережі Х.

Кемерон підкреслив, що Росія відкрила виборчі дільниці також на тимчасово окупованих територіях України, і що голосування проходило «з обмеженим вибором» та без незалежних спостерігачів ОБСЄ.

«Не так виглядають вільні та чесні вибори», – підсумував очільник зовнішньополітичного відомства Сполученого Королівства.

Водночас в окремій заяві британського МЗС зазначили, що проведення Росією псевдовиборів на окупованих територіях свідчить про відсутність наміру країни-агресора «шукати шлях до миру».

«Незаконним проведенням виборів на території України Росія демонструє, що вона не зацікавлена у пошуку шляху до миру», – йдеться у дописі міністерства.

Читайте також: Глава Міноборони Британії назвав Путіна злодієм, якому не вдасться вкрасти Україну

Там також запевнили у наданні подальшої гуманітарної, економічної та військової допомоги Україні з боку Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що президент РФ Володимир Путін вкрав ще одні “вибори”, але Україну йому не вдасться вкрасти.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-