Маркарова - про ситуацію з українським зерном: Суперечки треба вирішувати конструктивно

Маркарова - про ситуацію з українським зерном: Суперечки треба вирішувати конструктивно

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова закликала в будь-якій конфліктній ситуації з партнерами, яка стосується зерна, зброї, історичних подій тощо, продовжувати фокусуватися на конструктивному вирішенні суперечок.

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«І я про зерно напишу. В будь-якій конфліктній ситуації з друзями і партнерами найскладніше, але водночас і найважливіше - продовжувати фокусуватися на тому, що об‘єднує, і наполегливо, але все-таки конструктивно вирішувати суперечки таким чином, щоб стати ближче, сильніше і зменшити вплив тих провокаторів, які самостійно чи під чиїмось впливом постійно вибирають тригерні теми для внесення розбрату. Це стосується зерна, зброї, історичних подій і багато чого іншого», – зазначила Маркарова.

Водночас вона зауважила: це не означає, що не треба твердо, а іноді й жорстко обстоювати власні інтереси і цінності. «Треба. Але дуже важливо уникати узагальнення і спокуси виплеснути на партнерів те, що потрібно виплескувати на ворога. Який у нас один – Росія», – наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск заявив, що Україна повинна враховувати інтереси інших країн ЄС, якщо хоче мати підтримку з боку Заходу у контексті війни з Росією. За його словами, наростаючі економічні проблеми, зокрема ситуація на кордоні з польськими аграріями і перевізниками, можуть призвести до зростання антиукраїнських сентиментів у Польщі.

Читайте також: Інцидент із зерном на кордоні: Україна вимагає притягнути винних до відповідальності

Польські аграрії 9 лютого розпочали блокування кількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме упродовж місяця, до 10 березня.

Як повідомляло агентство, поліція польського міста Хелм з’ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-