Україна приєдналася до санкцій ЄС проти російської «Ліги безпечного інтернету»

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти російської «Ліги безпечного інтернету»

Укрінформ
Високий представник ЄС привітав рішення України та ще семи країн приєднатися до рішення Ради ЄС щодо санкцій за порушення прав людини проти російської «Ліги безпечного інтернету» та її керівниці Катерини Мізуліної.

Санкції також стосуються судових функціонерів, причетних до політично мотивованих вироків проти політичних опонентів кремлівського режиму. Як повідомляє Укрінформ, текст відповідної заяви високого представника ЄС оприлюднений на сайті Європейської ради.

«29 січня Рада ЄС ухвалила рішення (CFSP) 2024/4181. Рада ЄС вирішила, що чотири персони та одна установа мають бути включені у додаток до рішення (CFSP) 2020/1999. Країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Україна, Республіка Молдова та Боснія і Герцеговина, а також країни Європейської зони вільної торгівлі Ліхтенштейн та Норвегія, члени Європейського економічного простору, приєдналися до цього рішення Ради ЄС», - ідеться у документі.

Як зазначається, згадані країни забезпечать відповідність національної політики до цього рішення Ради ЄС. Європейський Союз взяв до уваги такі зобов’язання та привітав їх.

Читайте також: США запровадили санкції на торгівлю російськими діамантами

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу схвалила додаткові санкції щодо чотирьох фізичних осіб та однієї організації у межах Глобального режиму санкцій за порушення прав людини в Росії.

До санкційних списків потрапили три особи, які працюють у російській судовій системі і відповідальні за порушення прав людини, включаючи свавільні арешти та затримання, зокрема у зв’язку із справою російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи.

Окрім цього, обмеження були застосовані до «Ліги безпечного інтернету», яка допомагає російському уряду впроваджувати цензуру, а також до її голови Катерини Мізуліної, відповідальної за серйозне та систематичне порушення свободи думки.

Активи внесених до санкційного списку осіб підлягають заморожуванню, а надання коштів або економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, їм або на їхню користь заборонено. Для фізичних осіб також діє заборона на в’їзд до ЄС.

«Ліга безпечного інтернету» була створена з метою здійснення цензури інтернету в РФ. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська влада переслідує громадян РФ із антивоєнною позицією, цькування російських артистів і блогерів часто ініціює саме Мізуліна та її організація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-