В ОП обговорили реформу децентралізації з членами представництва Євросоюзу в Україні

В ОП обговорили реформу децентралізації з членами представництва Євросоюзу в Україні

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба провів зустріч із членами представництва Європейського Союзу в Україні, де обговорили продовження реформи децентралізації.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Учасники заходу зосередили увагу на обговоренні продовження реформи децентралізації та ролі Європейського Союзу в підтримці та розвитку українських громад. Співрозмовники також окреслили спільні плани в цій сфері», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі Кулеба наголосив на важливості координаційної ролі представництва ЄС у регіонах у питаннях відбудови, гуманітарного реагування, програм розвитку та загальнодержавних ініціатив Президента України, зокрема в діяльності регіональних офісів міжнародного співробітництва, програми «Пліч-о-пліч», шкільних спортивних ліг та роботі з внутрішньо переміщеними особами.

Своєю чергою, посол ЄС Катаріна Матернова відзначила важливу роль, яку українські муніципалітети відіграли на початку повномасштабної російської агресії, та їхню стійкість. Вона акцентувала на важливості місцевого самоврядування для двох стратегічних процесів: розширення ЄС та відновлення.

Посол також наголосила, що продовження реформи децентралізації залишатиметься вирішальним елементом належного управління на шляху до вступу в Європейський Союз. Так само місцевий рівень сприятиме ефективному та інклюзивному процесу відновлення.

«ЄС найближчим часом запровадить Український фонд (Ukraine Facility), що базуватиметься саме на цьому підході. Це означатиме капіталізацію реформи децентралізації та потенціалу місцевої влади», - додала Матернова.

Читайте також: Згорнути реформу децентралізації в Україні неможливо - депутат

Реформа децентралізації в Україні була розпочата у 2014 році і передбачає посилення місцевого самоврядування; гарантії наділення місцевого самоврядування достатніми повноваженнями та ресурсами; передача «на місця» максимальної кількості повноважень, які органи місцевого самоврядування здатні виконати; створення об’єднаних територіальних громад та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-