Черговий крок до ЄС: Зеленський і фон дер Ляєн домовилися про початок скринінгу законодавства

Черговий крок до ЄС: Зеленський і фон дер Ляєн домовилися про початок скринінгу законодавства

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн домовилися про початок скринінгу українського законодавства в межах підготовки до вступу держави у Євросоюз.

Про це Зеленський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час зустрічі Глава держави обговорив із фон дер Ляєн ключові пріоритети відносин між Україною та Європейським Союзом на найближчу перспективу.

«Домовилися про початок скринінгу українського законодавства. Це черговий крок на шляху до відкриття переговорів щодо членства України у Євросоюзі», - зазначив Зеленський.

Фото: ОП

В Офісі Президента уточнили, що ключові пріоритети відносин були обговорені передусім у контексті наближення України до фактичного початку переговорного процесу щодо вступу в ЄС.

Джерело: ОП

Окрему увагу Зеленський і фон дер Ляєн приділили важливості розблокування рішення про надання Україні від Євросоюзу 50 млрд євро допомоги на позачерговому засіданні Європейської ради, яке відбудеться 1 лютого. Глава держави висловив сподівання на досягнення консенсусу в цьому питанні.

Читайте також: Росія зазнає поразки у досягненні стратегічних цілей в Україні - Урсула фон дер Ляєн в Давосі

Як повідомляв Укрінформ, понад сто глав держав та урядів збираються у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF).

16 січня зі спеціальним зверненням на форумі в Давосі виступить Зеленський.

Головне фото: Володимир Зеленський / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-