Рішення про закриття каналів Медведчука лежало в Раді ще до 2019 року - РНБО

Рішення про закриття каналів Медведчука лежало в Раді ще до 2019 року - РНБО

Укрінформ
Рішення про закриття каналів Медведчука лежало у Верховній Раді, яка працювала до 2019 року.

Про це в інтерв’ю 24 Каналу розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Укрінформ. 

“Річ у тім, що рішення про закриття цих "помийок" лежало у Верховній Раді, яка працювала до 2019 року. І чомусь ні в кого не було бажання відправити це рішення в апарат Ради оборони для того, щоб поставити це питання на голосування”, - сказав Данілов.

Він повідомив, що саме на базі цього рішення приймали відповідне рішення Ради нацбезпеки і оборони, просто вже новий Голова Верховної Ради нам відправив це рішення, яке лежало під сукном у парламенті минулого скликання.

“Це вже ваше завдання – журналістів – поставити таке запитання тим людям, які на той час були депутатами. Цей документ не є закритим, він є відкритим. Ми саме на підставі рішення, яке було прийнято, ухвалювали рішення про закриття російських "помийок". Але це треба було зробити набагато раніше. І вони б тоді не мили мозок нашому населенню, не розповідали про всі прикраси "русского міра", - зауважив Данілов.

Він підкреслив, що всім було відомо про "медійну імперію" Путіна, якою керував Віктор Медведчук і Тарас Козак на території нашої країни.

“Але чомусь їх ніхто не чіпав. Коли за рішенням РНБО всі ці російські "помийки" почали закриватися, то почався і ґвалт про свободу слова та подібне. І щось я не бачив виступів усіх тих, скажімо так, патріотів”, - зазначив секретар РНБО.

Данілов наголосив, що коли ми кажемо про державу, то на першому місці мають бути цінності, і це є ключова запорука побудови здорового суспільства.

Читайте також: СБУ оголосила підозру поплічнику Медведчука, який очолював заборонену проросійську партію

“На першому місці мають стояти національні інтереси. А, на превеликий жаль, так сталося, що наша політика була побудована в багатьох аспектах так, що спочатку – гроші, потім решта. Якщо надалі далі так продовжуватиметься, не дай Боже, майте на увазі – матимемо великий клопіт. На першому місці мають бути інтереси держави. І не було ні в кого права співпрацювати з представниками Росії, зокрема у бізнесі, нафтобізнесі чи будь-яких інших бізнесах”, - підкреслив він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензій цих проросійських телеканалів.

Секретар РНБО Олексій Данілов 3 лютого заявив, що законність санкцій не викликає сумнівів, оскільки все зроблено в рамках чинного законодавства і з дотриманням всіх необхідних процедур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-