Віцепрезидент Європарламенту закликав країни ЄС схвалити початок перемовин про вступ України

Віцепрезидент Європарламенту закликав країни ЄС схвалити початок перемовин про вступ України

Укрінформ
Віцепрезидент Європейського парламенту Роберт Зіле закликав країни-члени ЄС ухвалити історичне рішення про початок найближчим часом перемовин щодо вступу України в Євросоюз.

Про це Зіле сказав у виступі на Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцепрезидент Європарламенту зазначив, що Україна має виклики, пов’язані з відбудовою, і ЄС запропонував їй фінансовий інструмент на суму 50 млрд доларів на 2024-2027 роки.

«Європейський парламент ухвалив таке рішення. Тепер я хотів би звернутися до національних парламентів і урядів, які ви представляєте, щоб Європейська рада вирішила питання вступу до ЄС. Країни-члени мають ухвалити історичне рішення про початок перемовин стосовно вступу України найближчим часом», - сказав Зіле.

Він додав, що Україна попри війну має величезний прогрес у виконанні всіх семи рекомендацій Єврокомісії.

«Аргумент, що Україна не контролює всю свою територію, ми не хочемо чути. Ми віримо, що Україна поверне свою територію, просто її треба підтримати. Пан міністр Ліпавський (глава МЗС Чехії - ред.) говорив про відпустку в Криму. Я би хотів сказати, що не тільки побачимося в Криму, а й побачимося з Україною в Європейському Союзі», - зазначив віцепрезидент Європарламенту.

Читайте також: Переговори про вступ: Стефанчук каже, що Україна отримає оцінку від ЄС найближчими днями

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що очікує на позитивний висновок Європейської комісії щодо виконання семи рекомендацій, необхідних для початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі. Майже 70 делегацій парламентів із різних країн світу беруть участь у заході.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-