Комітет ВР підтримав пропозиції Президента до закону про відновлення е-декларування

Комітет ВР підтримав пропозиції Президента до закону про відновлення е-декларування

Укрінформ
Комітет ВР з питань антикорупційної політики на засіданні в понеділок підтримав пропозиції Президента Володимира Зеленського до закону про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами під час воєнного стану.

Про це перший заступник голови антикорупційного комітету Ярослав Юрчишин (парламентська фракція «Голос») повідомив у коментарі Укрінформу.

«Комітет одноголосно підтримав пропозиції Президента: це ще один крок на шляху до відновлення е-декларування з відкритими реєстрами. Найголовніше, що хочу сказати: саме суспільство стало рушієм змін», – зазначив Юрчишин.

Він висловив сподівання, що цього тижня мінімум 226 народних депутатів підтримають відповідні пропозиції глави держави.

Читайте також: НАЗК виступає за максимальну відкритість реєстру декларацій з урахуванням аспектів безпеки

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану (№9534). В ухваленій редакції документа є норма, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в Національне агентство з питань запобігання корупції заяву щодо персонального відкриття декларації упродовж року.

Ця норма викликала суспільне невдоволення. Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на ухвалений закон про відновлення е-декларування та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників набрала необхідну для розгляду кількість підписів у рекордно короткий термін.

12 вересня Президент України Володимир Зеленський ветував цей закон, наголосивши, що декларації мають бути відкритими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-