Дмитро Кулеба: Україну влаштує будь-яка безпекова модель, яка не є альтернативою членству в НАТО

Дмитро Кулеба: Україну влаштує будь-яка безпекова модель, яка не є альтернативою членству в НАТО

Укрінформ
Міністр закордоннних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україну влаштує будь-яка безпекова модель, запропонована партнерами, яка не є альтернативою членству в НАТО.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії сказав у інтерв’ю «Радіо Свобода», коментуючи можливість надання Україні так званої ізраїльської моделі безпеки для України.

«Можна називати по-різному ці моделі. Нас влаштовує будь-яка модель, яка не є альтернативою членства України в НАТО. І саме тому і в переговорах, які на всіх рівнях велися (від Президента до послів України на цю тему), ми постійно наголошували (і ви побачите це в остаточному рішенні), що гарантії не є заміною членства в НАТО», - зазначив Кулеба.

Він наголосив, що Україні не потрібен другий Будапештський меморандум, коли за пусті обіцянки віддали ядерну зброю.

«Ми не віддамо членство в НАТО за будь-які обіцянки. Тому що всі розуміють, і партнери розуміють, що найсильніша, найпотужніша гарантія того, що в Європі не буде більше війни – це членство України в Альянсі. Усі інші гарантії безпеки – це добре. Але ніщо не замінить членство в НАТО. Це принципова позиція Президента. І вона буде реалізована в тих рішеннях, які ухвалюються», - запевнив очільник МЗС.

Читайте також: Прагнення до членства в ЄС допомагає Україні наблизитися до НАТО - Урсула фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, у перший день саміту, глави держав та урядів країн-членів НАТО погодилися скасувати вимогу про План дій щодо членства для України та заявили, що нададуть запрошення Україні приєднатися до Альянсу після "виконання умов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-