Дуда: Хто закликає швидше укласти мирну угоду між Україною і росією – діє в інтересах кремля

Дуда: Хто закликає швидше укласти мирну угоду між Україною і росією – діє в інтересах кремля

Укрінформ
Політики на Заході і деякі іноземні лідери, які закликають до швидкого завершення війни і навіть припинення через це військової допомоги Україні, - діють в інтересах росії.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції у Варшаві з президентом Італії Сержіо Матареллою, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив польський лідер, нинішній момент є “особливим”, оскільки в багатьох країнах, зокрема з вуст кількох лідерів, прозвучали слова, які “викликають значне занепокоєння”: про необхідність якомога швидшого завершення війни росії проти України, швидкого укладення мирної угоди, і навіть припинення через це військової допомоги Україні.

Читайте також: Польща поступово передаватиме Україні МіГ-29, які ще має на озброєнні – Дуда

“Як сусід України, президент Польщі, а також президент країни, яка є членом ЄС, я хочу сказати з нашої частини Європи: кожен, хто сьогодні закликає припинити допомогу Україні, у світлі факту триваючої російської агресії насправді діє в інтересах москви, насправді діє в інтересах росії, насправді прагне того, щоб росія перемогла Україну, оскільки перевага росії, яка є супердержавою, над Україною є очевидною. Якщо Україна не отримуватиме допомоги, то росія переможе в цій війні, що буде лише першим кроком з боку росії до розширення її панування над народами цієї частини Європи”, - підкреслив Дуда.

За його словами, поляки з власної історії знають російську захланність щодо підпорядкування і поневолення інших народів, позбавлення їх потенціалу, а потім його використання у своїх інтересах.

“Тому сьогодні ми підтримуємо Україну, і прекрасно розуміємо наших українських сусідів, які за будь-яку ціну хочуть захистити свою свободу і незалежність, свою суверенну батьківщину. Ми підтримуємо і продовжимо їх підтримувати, і закликаємо весь світ, аби він безперервно надавав допомогу Україні до часу, поки ця війна не завершиться браком перемоги росії. росія не може виграти цю війну: якщо росія переможе, то вона атакуватиме інші країни”, - наголосив польський лідер.

Він зазначив, що позиція Італії з цього приводу є аналогічною.

Читайте також: Дуда про ядерну зброю в білорусі: путін намагається залякати Західну Європу

“Я дуже радію, що Польща й Італія сьогодні разом беруть участь в ініціативі підготовки системи ПРО і її передачі Україні”, - зазначив Дуда.

Він додав, що віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак з цього приводу веде переговори з італійськими колегами.

Своєю чергою президент Італії Матарелла підкреслив, що він згоден із своїм польським колегою, що Україні треба допомагати так довго, як це буде потрібно у гуманітарному, військовому вимірах, а також у сфері відбудови України. За його словами, якщо Україну залишити наодинці, то це означатиме віддати її на поталу росії.

“Ми хочемо запевнити, що прагнутимемо допомагати Україні у кожній сфері”, - підкреслив Матарелла.

Він зазначив, що італійці і поляки шоковані варварськими діями російської армії в Україні, зокрема щодо атак на цивільні об’єкти, “що робить цю агресію ще брутальнішою”.

Матарелла назвав дуже важливим те, що НАТО - США з іншими країнами Європи - дуже підтримують Україну у світлі російської агресії.

Як повідомлялося, Польща вже надала Україні військової допомоги майже на €3 мільярди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-